2012. november 10. - Panadditív III. Takarmányozási Szakmai Konferenciája és Partnertalálkozója

A Panadditív Kft. immár hagyományosan, a Márton napi időszakban szervezte meg a III.Takarmányozási Konferenciáját és Partnertalálkozóját, idén Mátraházán.

Az eseményt Nagy Ádám a Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte a jelenlévőket, majd előadásában kiemelte a Panadditív Kft. szolgáltatásait, a valóban szélesnek mondható termékválasztékot és a cég csapatában történt személyi változásokat.

 

Idén a meghívott előadó Potori Norbert volt, aki az Agrárgazdasági Kutató Intézet, agrár-és vidékpolitikai igazgatójaként, naprakész adatokkal támasztotta alá előadásában a főbb takarmánynövények piaci kilátásait. Előadása kiváló előrejelzést adott a résztvevőknek a takarmánypiacon várható ármozgásokról és befolyásoló tényezőkről.

Na-Butirát: Novyrate, a „szagmentes” vajsav termékcsoport

Ezt követően a Panadditív Kft. új beszállító partnereként, az Innovad cég képviseletében Stephan Bauwens technikai igazgató mutatta be vállalatát. A cégbemutató után a vajsav előnyeiről és hatásairól tartott prezentációt. A Novyrate termékcsalád optimális megoldás, amely támogatja a béltraktus egészségét és sértetlenségét. A vajsav olyan speciális rövid szénláncú zsírsav, amely elősegíti a bélhámsejtek kifejlődését úgy, hogy gyorsan elérhető energiát biztosít számukra. Megnöveli, stimulálja a bélbolyhok növekedését, serkenti a helyi immunitást. Továbbá pozitív hatással van a bélmikroflóra egyensúlyára. Stephan Bauwens számos táblázattal és kísérleti eredménnyel bizonyította a vajsav fent említett hatásait.

Ezek után az Escent toxinkötő terméket ismertette, amelynek sajnos az aflatoxin szennyeződés miatt szomorú aktualitása van ma Magyarországon. A többek között szelektív agyagásványt is tartalmazó Escent a takarmányokban jellemzően előforduló mikotoxinok mellett képes az aflatoxin B1 hatékony megkötésére is, emiatt jelen helyzetben a felhasználása a takarmányokban abszolút indikált.

A fitinisav és kölcsönhatása fehérjékkel és egyéb tápanyagokkal   

A szünetet követően Szalmás Béla a DuPont Industrial Biosciences közép-kelet európai értékesítési vezetője mutatta be pár szóban a Danisco Animal Nutrition vállalatnál bekövetkezett változásokat. Szalmás Bélát, dr. Shukun Yu, a DuPont-Genencor enzimdivízió kutatás-fejlesztési osztályának, tudományos főmunkatársa követte. Dr. Yu előadását egy kísérletet bemutató videóval kezdte, amelyben a Danisco fitáz enzim fehérjebontó képességét hasonlította össze, más versenytárs fitáz enzimeivel. A videóból egyértelműen kiderült, hogy a Danisco fitáz enzime lényegesen hamarabb kezd el működni és bontani a fehérjekapcsolatokat, mint a többi enzim. Hatékonyabb fitáz enzim használatával, mint amilyen a Phyzyme XP, jobb takarmányhasznosulást, és alacsonyabb takarmányozási költséget érhetünk el.

Az indulás meghatározza az életteljesítményt!

Végül, de nem utolsósorban Erik Rensink, a holland Sloten vállalat, receptúrázási szakértője mutatta be a Panadditív Kft-nél is elérhető Nuklospray termékkínálatot. Innovatív takarmányaikat kifejezetten a fiatal állatok számára kínálják, szem előtt tartva az állatok egészséges fejlődését. Jelmondatuk: az indulás meghatározza az életteljesítményt!  A jól ismert Nuklospray termékcsalád új tagja a Nuklospray Yoghurt, amelyet a Panadditív Kft. számos partnere kipróbált már illetve használ folyamatosan sikeresen. A Nuklospray termékcsalád minden tagja magas minőséget képvisel, ezáltal biztosítva az egészséges és biztonságos takarmányozást a  felhasználóknak.

Az előadások után a délutáni kötetlen programon, illetve az esti liba vacsorán tovább folytatódott a szakmai konzultáció. A Panadditív Kft. partnerei jelentős számban fogadták el a meghívást, így a vállalat sikeres, teltházas rendezvényt tudhat maga mögött.

Köszönjük Partnereinknek a részvételt!

 

2012. október 01. - Meghívó a "Baromfitermelés Eredményesen 2012" szimpóziumra

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Baromfiágazat szakfolyóirat kiadójának, a GBT Press Kft. szervezésében megrendezésre kerülő "Baromfitermelés Eredményesen 2012" elnevezésű szimpóziumon. A szimpózium idén a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpontban kerül megrendezésre. A rendezvényen való résztvétel regisztrációhoz kötött. Cégünk, kiállítóként támogatja az eseményt.
Minden érdeklődőt szívesen látunk kiállítói standunkon, ahol szaktanácsadóink kézséggel állnak rendelkezésre szakmai kérdések megvitatásában!

 

2012. július 01. - Személyi változás a kereskedelmi igazgatói munkakörben !

Szalmás Bélát, Kálny László követi a kereskedelmi igazgatói pozícióban a Panadditív Kft-nél. Szalmás Béla a jövőben, a Danisco Animal Nutrition-nél (világvezető enzimgyártó, amelynek kizárólagos forgalmazó vagyunk Magyarországon) látja el a közép-kelet-európai menedzseri munkakört, így még hatékonyabban tudjuk támogatni partnereink szakmai munkáját a takarmányenzimek területén. A megüresedett pozícióra egy szakmai berkekben is elismert szakembert kellett találunk, akivel a jövőben tovább erősíthetjük piaci szerepünket!
Új munkatársunk Kálny László június elejétől a Panadditív Kft. kereskedelmi igazgatója. Feladatai közé tartozik a kereskedelmi folyamatok koordinálása, a szaktanácsadók munkájának irányítása és támogatása, a vevői igények maximális figyelembevétele mellett a Panadditív Kft. piaci helyzetének erősítése, forgalmának növelése és a forgalmazott termékek mind szélesebb körben való ismertségének a növelése. Ezúton is köszöntjük Lászlót a Panadditív csapatában, munkájához sok sikert kívánunk! Reméljük, partnereink megelégedésére szolgál majd a közös munkánk.

 

2012.május 18. - Sikeres kiállítás Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Szakkiállítás idén is sok látogatót vonzott. Az időjárás igazán kedvében járt a látogatóknak, azonban a nyári meleg próbára tette, mind a kiállítókat, mind a kiállítási területre telepített állatokat. A hőség ellenére számos Partnerünk látogattot meg minket a standunkon, ahol oldottabb környezetben, távol az íróasztaltól, beszélgethettünk, közelebb kerülhettünk a felmerülő problémákhoz, igényekhez.

Köszönjük részvételüket! Jövőre újra találkozunk Hódmezővásárhelyen, a kiállítás 20. évfordulóján!

 

2012. február 03. - Közlemény
Eleget téve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kérésének, a február 6-tól beérkezett ADR termékekre vonatkozó rendeléseket, csak sürgős esetekben tudjuk kiszállítani a szélsőséges időjárási viszonyokra való tekintettel!
A kiszállítások az időjárás enyhülésével; leghamarabb február 17-e után, válnak újra zökkenőmentessé.
Megértésüket köszönjük!

 

2011. december 21. - Karácsonyi üdvözlet
Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni minden kedves Partnerünknek a 2011-es évben való együttműkődést. Jó pihenést kívánunk az Ünnepekre!

 

2011. október 1. - Személyi változások a logisztikai asszisztens munkakörben
Gébertné Pintér Judit október 1-től kilépett a Panadditív Kft-től és egy a lakóhelyéhez közelebb eső vállalaltnál dolgozik tovább. Munkáját Czompó Szilárd veszi át, aki korábban az Alba Trade Kft.-nél beszerző munkatársként tevékenykedett. Szilárd feladatai lesznek többek között a rendelésfelvétel, minőségirányítási feladatok (HCCP, ISO), termékdokumentáció és a reklamációkezelés.
Kérjük, forduljanak hozzá bizalommal az ismert elérhetőségeken!
Munkájához neki is sok sikert kívánunk!

 

2011. szeptember 1. - Új kollégát üdvözölhetünk a Panadditív Kft-nél!
Szeptember 1-től Márton Gábor vette át Koppány Kinga munkatársunk területét. Kinga hamarosan életet ad első gyermekének és az elkövetkezendő időszakot babázással tölti majd. Jó egészséget kívánunk mindkettőjüknek!
Gábor folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a területén (Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Zala megye egyes részei) lévő partnereinkkel, reméljük szakmai tudásával és felkészültségével segítségére lesz vevőinknek.
Munkájához sok sikert kívánunk!

 

2011. július 10. - Örömmel köszöntjük megújult weblapunkon!
Jelenleg még teszteljük a honlapot, így elképzelhető, hogy kisebb hibákkal Ön is találkozik majd böngészése során. Ezért előre is elnézését kérjük. Azon dolgozunk, hogy honlapunk felhasználóbarát legyen és hasznos információkkal szolgáljon minden kedves érdeklődő számára!