2012. november 10. - Panadditív III. Takarmányozási Szakmai Konferenciája és Partnertalálkozója

A Panadditív Kft. immár hagyományosan, a Márton napi időszakban szervezte meg a III.Takarmányozási Konferenciáját és Partnertalálkozóját, idén Mátraházán.

Az eseményt Nagy Ádám a Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte a jelenlévőket, majd előadásában kiemelte a Panadditív Kft. szolgáltatásait, a valóban szélesnek mondható termékválasztékot és a cég csapatában történt személyi változásokat.

 

Idén a meghívott előadó Potori Norbert volt, aki az Agrárgazdasági Kutató Intézet, agrár-és vidékpolitikai igazgatójaként, naprakész adatokkal támasztotta alá előadásában a főbb takarmánynövények piaci kilátásait. Előadása kiváló előrejelzést adott a résztvevőknek a takarmánypiacon várható ármozgásokról és befolyásoló tényezőkről.

Na-Butirát: Novyrate, a „szagmentes” vajsav termékcsoport

Ezt követően a Panadditív Kft. új beszállító partnereként, az Innovad cég képviseletében Stephan Bauwens technikai igazgató mutatta be vállalatát. A cégbemutató után a vajsav előnyeiről és hatásairól tartott prezentációt. A Novyrate termékcsalád optimális megoldás, amely támogatja a béltraktus egészségét és sértetlenségét. A vajsav olyan speciális rövid szénláncú zsírsav, amely elősegíti a bélhámsejtek kifejlődését úgy, hogy gyorsan elérhető energiát biztosít számukra. Megnöveli, stimulálja a bélbolyhok növekedését, serkenti a helyi immunitást. Továbbá pozitív hatással van a bélmikroflóra egyensúlyára. Stephan Bauwens számos táblázattal és kísérleti eredménnyel bizonyította a vajsav fent említett hatásait.

Ezek után az Escent toxinkötő terméket ismertette, amelynek sajnos az aflatoxin szennyeződés miatt szomorú aktualitása van ma Magyarországon. A többek között szelektív agyagásványt is tartalmazó Escent a takarmányokban jellemzően előforduló mikotoxinok mellett képes az aflatoxin B1 hatékony megkötésére is, emiatt jelen helyzetben a felhasználása a takarmányokban abszolút indikált.

A fitinisav és kölcsönhatása fehérjékkel és egyéb tápanyagokkal   

A szünetet követően Szalmás Béla a DuPont Industrial Biosciences közép-kelet európai értékesítési vezetője mutatta be pár szóban a Danisco Animal Nutrition vállalatnál bekövetkezett változásokat. Szalmás Bélát, dr. Shukun Yu, a DuPont-Genencor enzimdivízió kutatás-fejlesztési osztályának, tudományos főmunkatársa követte. Dr. Yu előadását egy kísérletet bemutató videóval kezdte, amelyben a Danisco fitáz enzim fehérjebontó képességét hasonlította össze, más versenytárs fitáz enzimeivel. A videóból egyértelműen kiderült, hogy a Danisco fitáz enzime lényegesen hamarabb kezd el működni és bontani a fehérjekapcsolatokat, mint a többi enzim. Hatékonyabb fitáz enzim használatával, mint amilyen a Phyzyme XP, jobb takarmányhasznosulást, és alacsonyabb takarmányozási költséget érhetünk el.

Az indulás meghatározza az életteljesítményt!

Végül, de nem utolsósorban Erik Rensink, a holland Sloten vállalat, receptúrázási szakértője mutatta be a Panadditív Kft-nél is elérhető Nuklospray termékkínálatot. Innovatív takarmányaikat kifejezetten a fiatal állatok számára kínálják, szem előtt tartva az állatok egészséges fejlődését. Jelmondatuk: az indulás meghatározza az életteljesítményt!  A jól ismert Nuklospray termékcsalád új tagja a Nuklospray Yoghurt, amelyet a Panadditív Kft. számos partnere kipróbált már illetve használ folyamatosan sikeresen. A Nuklospray termékcsalád minden tagja magas minőséget képvisel, ezáltal biztosítva az egészséges és biztonságos takarmányozást a  felhasználóknak.

Az előadások után a délutáni kötetlen programon, illetve az esti liba vacsorán tovább folytatódott a szakmai konzultáció. A Panadditív Kft. partnerei jelentős számban fogadták el a meghívást, így a vállalat sikeres, teltházas rendezvényt tudhat maga mögött.

Köszönjük Partnereinknek a részvételt!

 

2012. október 01. - Meghívó a "Baromfitermelés Eredményesen 2012" szimpóziumra

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Baromfiágazat szakfolyóirat kiadójának, a GBT Press Kft. szervezésében megrendezésre kerülő "Baromfitermelés Eredményesen 2012" elnevezésű szimpóziumon. A szimpózium idén a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpontban kerül megrendezésre. A rendezvényen való résztvétel regisztrációhoz kötött. Cégünk, kiállítóként támogatja az eseményt.
Minden érdeklődőt szívesen látunk kiállítói standunkon, ahol szaktanácsadóink kézséggel állnak rendelkezésre szakmai kérdések megvitatásában!

 

2012. július 01. - Személyi változás a kereskedelmi igazgatói munkakörben !

Szalmás Bélát, Kálny László követi a kereskedelmi igazgatói pozícióban a Panadditív Kft-nél. Szalmás Béla a jövőben, a Danisco Animal Nutrition-nél (világvezető enzimgyártó, amelynek kizárólagos forgalmazó vagyunk Magyarországon) látja el a közép-kelet-európai menedzseri munkakört, így még hatékonyabban tudjuk támogatni partnereink szakmai munkáját a takarmányenzimek területén. A megüresedett pozícióra egy szakmai berkekben is elismert szakembert kellett találunk, akivel a jövőben tovább erősíthetjük piaci szerepünket!
Új munkatársunk Kálny László június elejétől a Panadditív Kft. kereskedelmi igazgatója. Feladatai közé tartozik a kereskedelmi folyamatok koordinálása, a szaktanácsadók munkájának irányítása és támogatása, a vevői igények maximális figyelembevétele mellett a Panadditív Kft. piaci helyzetének erősítése, forgalmának növelése és a forgalmazott termékek mind szélesebb körben való ismertségének a növelése. Ezúton is köszöntjük Lászlót a Panadditív csapatában, munkájához sok sikert kívánunk! Reméljük, partnereink megelégedésére szolgál majd a közös munkánk.

 

2012.május 18. - Sikeres kiállítás Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Szakkiállítás idén is sok látogatót vonzott. Az időjárás igazán kedvében járt a látogatóknak, azonban a nyári meleg próbára tette, mind a kiállítókat, mind a kiállítási területre telepített állatokat. A hőség ellenére számos Partnerünk látogattot meg minket a standunkon, ahol oldottabb környezetben, távol az íróasztaltól, beszélgethettünk, közelebb kerülhettünk a felmerülő problémákhoz, igényekhez.

Köszönjük részvételüket! Jövőre újra találkozunk Hódmezővásárhelyen, a kiállítás 20. évfordulóján!

 

2012. február 03. - Közlemény
Eleget téve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kérésének, a február 6-tól beérkezett ADR termékekre vonatkozó rendeléseket, csak sürgős esetekben tudjuk kiszállítani a szélsőséges időjárási viszonyokra való tekintettel!
A kiszállítások az időjárás enyhülésével; leghamarabb február 17-e után, válnak újra zökkenőmentessé.
Megértésüket köszönjük!

 

2011. december 21. - Karácsonyi üdvözlet
Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni minden kedves Partnerünknek a 2011-es évben való együttműkődést. Jó pihenést kívánunk az Ünnepekre!

 

2011. október 1. - Személyi változások a logisztikai asszisztens munkakörben
Gébertné Pintér Judit október 1-től kilépett a Panadditív Kft-től és egy a lakóhelyéhez közelebb eső vállalaltnál dolgozik tovább. Munkáját Czompó Szilárd veszi át, aki korábban az Alba Trade Kft.-nél beszerző munkatársként tevékenykedett. Szilárd feladatai lesznek többek között a rendelésfelvétel, minőségirányítási feladatok (HCCP, ISO), termékdokumentáció és a reklamációkezelés.
Kérjük, forduljanak hozzá bizalommal az ismert elérhetőségeken!
Munkájához neki is sok sikert kívánunk!

 

2011. szeptember 1. - Új kollégát üdvözölhetünk a Panadditív Kft-nél!
Szeptember 1-től Márton Gábor vette át Koppány Kinga munkatársunk területét. Kinga hamarosan életet ad első gyermekének és az elkövetkezendő időszakot babázással tölti majd. Jó egészséget kívánunk mindkettőjüknek!
Gábor folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a területén (Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Zala megye egyes részei) lévő partnereinkkel, reméljük szakmai tudásával és felkészültségével segítségére lesz vevőinknek.
Munkájához sok sikert kívánunk!

 

2011. július 10. - Örömmel köszöntjük megújult weblapunkon!
Jelenleg még teszteljük a honlapot, így elképzelhető, hogy kisebb hibákkal Ön is találkozik majd böngészése során. Ezért előre is elnézését kérjük. Azon dolgozunk, hogy honlapunk felhasználóbarát legyen és hasznos információkkal szolgáljon minden kedves érdeklődő számára!

toxinmegkötők - takarmányenzimek - ivóvíz higénia - savanyítók - tejpótlók - fehérjeforrások